Ionescu şi Săpunaru, sub zodia Rapidului

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Doi dintre cei mai importanţi jucători rapidişti din istoria clubului au mai multe lucruri în comun decât s-ar aştepta cineva. Chiar dacă sunt despărţiţi de aproape jumătate de secol, Puiu Ionescu şi Cristi Săpunaru au destinele oarecum asemănătoare. Amândoi sunt născuţi pe 5 aprilie. Golgheterul all time al Rapidului în 1938, în timp ce Săpun în 1984. Mai mult, amândoi au copilărit în Cotroceni, iar pentru prima echipă a Rapidului au debutat la 22 de ani. Cu menţiunea că fostul atacant a fost un produs al centrului de copii şi juniori de la Rapid.

puiu ionescu

Săpunaru a fost transferat de la FC Naţional, dar şi el iubea Rapidul de la 9 ani, de când a fost prima dată pe Giuleşti. Chiar dacă Cristi este un fotbalist defensiv prin definiţie, nu trebuie uitat faptul că în vremea junioratului şi la începutul carierei acesta juca ca atacant şi reuşea să marcheze destule goluri în fiecare sezon. Chiar şi acum Săpunaru se descurcă bine din acest punct de vedere, iar în tot anul 2015 a dat deja opt goluri oficiale.

E adevărat, până la cele aproape 150 marcate de Puiu Ionescu mai este cale lungă, însă ideea materialului nu este aceasta, ci aceea de a releva asemănările dintre cele două legende ale clubului de lângă Podul Grant. Să sperăm că Săpun va reveni în cel mai scurt timp la clubul pe care îl iubeşte atât de mult, fiindcă cei trei ani în care a jucat la Rapid sunt prea puţini.

 

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required