EXCLUSIV / „Dati afară rapidiştii!”

Fotbalul românesc se zbate într-o cloacă greu de descris, iar în acest sens vă vom oferi încă o dovadă. În vara lui 2015, un episod halucinant s-a petrecut pe terenul celor de la Juventus Bucureşti, acolo unde doi juniori republicani ai Rapidului, Marius Babei şi Mihai Mihalache, s-au dus să dea probe. Al doilea a marcat un gol în meciul de verificare împotriva primei echipe a lui Juventus Bucureşti, dar lucrurile au luat o turnură incredibilă la mijlocul partidei. Totul ne-a fost povestit chiar de Marius Babei, om care a fost pe teren.

„Daniel Opriţa, care este antrenor principal la Juventus a venit în timpul meciului de verificare, a întrebat scurt care suntem de la Rapid şi ne-a zis să plecăm, că nu avem ce căuta acolo. A zis: <<Daţi afară rapidiştii!>> Nu am primit vreo explicaţie. Hai, poate eu nu am jucat cine ştie ce, dar Mihalache marcase. Care e logica? Probabil că trecutul lui l-a determinat să ia această măsură”, a declarat Marius Babei pentru 1923.ro.

babei

Nu este vreo logică, nu poţi face asta unor puşti, indiferent de echipa de la care vin! Când la 19 ani ţi se trânteşte astfel uşa în nas, moralul îţi este la pământ. Drept dovadă, atât Babei cât şi Mihalache au renunţat după acest moment la visul de a deveni fotbalişti. „Ne pregătisem, speram, dar nu a fost să fie atunci, aşa că, eu unul, nu am mai avut dispoziţie să încerc. Am încheiat-o cu fotbalul!”, ne-a dezvăluit un adevăr trist Marius Babei.

Probabil însă că domnul Daniel Opriţa, fostul mare atacant şi unul dintre puţinii din istoria fotbalului care nu a marcat vreun gol timp de patru ani (2007-2010) a considerat de neacceptat ca la marele Juventus Bucureşti, antrenat de domnia sa, să fie înregimentat un fost junior al Rapidului. Iar ca domnul Daniel Opriţa sunt mulţi în ţara asta, una dintre cele mai bune dovezi în acest sens fiind calitatea fotbalului românesc. Felicitări!

 

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required