Revanşa lui Jose Embalo, atacantul momentului

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Jose Embalo a marcat golul victoriei la Baloteşti. Un gol extrem de important judecând după condiţiile în care s-a jucat partida. Asta după ce la Berceni scosese penalty-ul din care s-a marcat golul de 2-1, tot al victoriei. Asta după ce la Bacău a punctat pentru 3-0, risipind orice emoţie în faţa unui adversar foarte dificil. Embalo a fost blamat la început şi pe bună dreptate, având în vedere calităţile arătate, incombatibile cu numărul 9 la Rapid, chiar şi în liga a doua.

În meciurile de pregătire s-a făcut de râs prin execuţii ilare şi un control dezastruos al balonului, prestaţii pe care le-a continuat şi în primele partide oficiale în care a jucat. Mai mult, până să vină la Rapid, Embalo marcase un singur gol în întreaga sa carieră, la profesionişti, deşi are 22 de ani. Cifre extrem de slabe, evident! Şi totuşi, jocul pare să-i iasă acum şi face tot mai mult ceea ce trebuie să facă un atacant. Ca fapt divers, să nu uităm nici lovitura de la 11 metri obţinută la Pojorâta.

Încă nu arată ca un număr 9 pentru Rapid, dar evoluţiile sale sunt în creştere şi aduc goluri şi puncte pentru Rapid. Datorită acestui lucru putem spune, fără vreun dubiu, că Jose Embalo este omul potrivit în atacul Rapidului în acest moment. Cu atât mai mult cu cât Patrick N’Koyi va mai fi bun de joc abia în 2016. Două goluri în opt meciuri nu este un bilanţ extraordinar, dar nici unul rău dacă ne gândim că Embalo nu a început titular decât în trei partide!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

1 COMENTARIU

  1. Cind ma uit la cetateanul asta si-mi amintesc de Ionut Mazilu, nici nu stiu daca-mi vine sa pling sau sa rid.