A murit cel mai cunoscut suporter din Bacău, „Ceauşescu”…

Cel mai cunoscut suporter bacauan a fost calcat de o masina, luni dimineata, in apropiere de Sarata. N-a fost nici jucator, nici antrenor. Intr-o vreme, nici macar buletin de identitate n-avea. Cu toate acestea, il cunostea toata lumea sportului. Si nu doar din Bacau. “Scrieti ca a murit «Ceausescu». Il stia toata tara”, ne indeamna Iulian, unul dintre veteranii suporterilor bacauani.

Scriem: luni dimineata, Petrica Gabor, aka Marius, aka “Ceausescu” s-a stins din viata. A fost lovit mortal de o masina in jurul orei 7.00, pe drumul dintre Sarata (unde isi facea veacul pe la terenul sintetic “Play”) si Bacau. Ceva mai devreme, fusese atentionat de un alt conducator auto pentru faptul ca circula fix pe mijlocul drumului. “Ceausescu” a ignorat avertismentul. Avea 39 de ani, dintre care majoritatea i-a petrecut prin sali si pe stadioane. Asa cum spunea si Iulian, il cunosteau toti.

Fie vara, fie iarna, “Ceausescu” era impodobit ca un pom de Craciun, fularele diferitelor echipe constituind piesa de rezistenta a garderobei sale. Cel mai pretuit era fularul galben-albastru al FCM Bacau. “Ce zici, voinicule, mai prind eu stadionul refacut?”, intreba, in urma cu vreo juma’ de an, omul nostru, care isi amintea ca in vremurile in care “Municipalul” era inca falnic, pe unul din zidurile sale era scris “Ceausescu n-a murit”. Luni dimineata, “Ceausescu” a parasit aceasta lume. Fara sa mai prinda stadionul refacut.

Sursa: desteptarea.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required