A mers pe San Siro şi s-a întors acasă după 11 ani!

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Rolf Bantle, un elveţian de 71 de ani, este protagonistul unei poveşti incredibile. Bărbatul a mers să-şi urmărească echipa favorită, FC Basel, într-un meci disputat pe San Siro împotriva lui Inter Milano, în august 2004, şi a revenit în ţara natală după 11 ani. Cazul a fost prezentat de Schweiz am Sonntag, unde bătrânul a povestit prin ce a trecut şi cum a revenit în Elveţia după mai mult de un deceniu.

În august 2004, pe când avea 60 de ani, Rolf Bantle a mers la Milano, acolo unde Basel urma să o întâlnească pe Inter Milano în preliminariile Ligii Campionilor. În minutul 85 al partidei, la scorul de 4-1 în favoarea nerazzurrilor, bărbatul a mers la toaletă, dar la întoarcere s-a rătăcit şi nu a mai găsit sectorul oaspeţilor. Mai mult decât atât, la ieşirea din stadion, nu a mai reuşit să descopere maşina cu care venise la meci.

Fără familie, fără telefon mobil şi fără a cunoaşte pe dinafară vreun număr de telefon unde să poată suna pentru ajutor, Rolf a rămas rătăcit în Milano cu doar 20 de euro şi 15 franci elveţieni în buzunare. Banii i-au ajuns pentru doar câteva zile, apoi a trăit din ajutorul primit de la studenţii care îi aduceau zi de zi apă, mâncare, cafea, ţigări şi chiar câte o sticlă de vin. Odată cu trecerea timpului a devenit o prezenţă familiară pe străzile din cartierul Baggio, aflat în apropiere de San Siro.

Toată lumea a început să mă strige Rudi. Nu mai aveam niciun motiv să mă întorc acasă„, a povestit elveţianul. Aventura lui a durat 11 ani, până în aprilie 2015, când a suferit o fractură de femur şi a ajuns la spital. Medicii au descoperit că nu avea asigurare medicală, iar toate costurile spitalizării au fost suportate de Consulatul elveţian, care s-a ocupat şi de transportul bărbatului în ţara natală, unde a fost plasat într-un azil.

A fost o partidă lungă, cea pe care am fost să o văd„, a avut puterea să glumească Rolf, care a precizat că nu-i lipseşte viaţa din Milano. „Zece ani de viaţă la Milano au fost suficienţi. Aici se mănâncă bine, am un coleg de cameră simpatic şi am o rutină zilnică„, a încheiat elveţianul.

Sursa: digisport.ro

Sursa foto:  alfredopedulla.com

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required