Cei 8 suporteri retinuti joi au fost eliberati

UPDATE: Toti cei 8 suporteri rapidisti retinuti joi au fost eliberati dupa ce mandatele de retinere au expirat. Procurorul care se ocupa de acest caz nu a considerat ca cei 8 reprezinta pericol social, dispunand cercetarea lor in stare de libertate!

Opt lideri ai galeriei FC Rapid, între care și Gheorghe Răducanu, zis Gigi Corsicanu, au fost reținuți, joi, după ce au fost duși la sediul Secției 5, în legătură cu un scandal izbucnit pe 21 iulie, la baza Pro Rapid, soldat cu mai mulți răniți, potrivit unor surse din Poliție.

Potrivit surselor citate de Mediafax, anchetatorii bucureșteni au adus pentru audieri, la sediul Secției 5, opt lideri ai galeriei rapidiste, suspectați că, la data de 21 iulie, i-au atacat, în fața bazei Pro Rapid, pe membrii unei alte grupări de suporteri.

Cei opt, Gheorghe Răducanu, Liviu Ungureanu, zis Bocciu, Eugen Stan, zis Boxeru, Daniel Ungureanu, supranumit Van Damme, Petre Ionescu, zis Petre de la Moară, Valentin Fifială, zis Finuțu, Paul Onoiu și Baltazar Vlad, au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, pentru loviri și alte violențe, tulburarea ordinii publicii și uz de armă fără drept.

La data de 21 iulie, mai multe echipaje ale Secției 5 au ajuns la baza sportivă Pro Rapid, după ce, în jurul orei 20:00, ar fi avut loc un incident violent între mai muți suporteri ai echipei de fotbal Rapid București. Polițiștii au găsit atunci la fața locului reprezentanți ai grupurilor de suporteri de la Tribuna a II-a, care s-au plâns că au fost victimele unei agresiuni. Aceștia au povestit că mai multe persoane, conduse de Liviu Ungureanu, zis Bocciu, fost șef al galeriei de la Peluza II-a, i-au atacat cu pietre și bâte.

CITEȘTE ȘI  FC Rapid 1923 - Dunărea Călărași 4-1. Patru meciuri. Patru victorii. 13-3 golaveraj: Mihai Iosif

În timpul conflictului ar fi fost folosit și un pistol cu bile de cauciuc, de o persoană care nu mai avea dreptul să îl dețină. Un bărbat care avea nasul spart a fost transportat atunci, cu o mașină a Jandarmeriei, la Spitalul Universitar de Urgență București, însă nu a rămas internat.

La baza Pro Rapid avusese loc reunirea lotului echipei Rapid. Conform unor surse din rândul suporterilor, conflictul a apărut ca urmare a faptului că fanii de la Peluza a II-a susțineau instalarea lui Daniel Pancu și Adrian Iencsi în funcțiile de președinte, respectiv antrenor principal, în timp ce rivalii de la Tribuna a II-a erau împotrivă.

Sursa: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ