Febra vişinie printre fotbaliştii români

Rapid e un fenomen. Chiar şi în liga a doua. Vom rămâne la fel pe vecie. Iar acest lucru este mărturisit, la unison, de numeroşi fotbalişti români. Care nu au avut vreo legătură contractuală cu Rapid. Unii au făcut publică afinitatea pentru Rapid, precum s-a întâmplat în cazul lui Dan Nistor, căpitanul Pandurilor, care a explicat că tatăl său ţine cu clubul nostru drag. Asemenea s-a întâmplat recent şi cu Florin Andone, atacantul naţionalei şi al Cordobei, care a explicat că din copilărie simpatizează cu Rapid. Primul a simţit Giuleştiul doar ca adversar, în timp ce al doilea nu a călcat niciodată pe legendarul nostru teren.

Şi totuşi sunt fascinaţi de Rapid şi de atmosfera creată de suporteri. La fel cum s-a întâmplat şi în cazul lui Ciprian Marica. El spunea, imediat după un meci amical cu Brazilia disputat în 2011, că atmosfera sud-americană nu se poate compara cu cea de pe Giuleşti! Şi Cosmin Moţi, care a jucat ani mulţi la Craiova şi Dinamo se mira, o dată, când nu avea drept de joc şi urmărea un meci Rapid – Dinamo pe Giuleşti, la baza peluzei nord, ce galerie fenomenală are Rapid. Cea mai bună şi în viziunea sa! Şi nu ne oprim aici cu exemplele.

Să nu uităm de Gabi Tamaş, care nu a uitat de prima dragoste, de echipa pe care o susţinea în copilărie din peluză. Fireşte, e vorba tot de Rapid! Acelaşi Rapid pe care l-a susţinut toată copilăria şi adolescenţa şi Valentin Cojocaru, portarul fcsb sau Florin Lovin! Chiar omul care s-a bucurat nebuneşte că am ratat un titlu. Ce ironie, ce nebunie. Dar ăsta este Rapid, nebunie în stare pură şi de asta fotbaliştii sunt cuceriţi de Rapid. Chiar şi cei care nu au avut vreodată privilegiul să îmbrace tricoul vişiniu. Şi nu sunt singurii… Şi acum, Dragoş Balauru, Leonard Manole sau Cătălin Samoilă suspină după Rapid.

Ca să nu mai pomenim de cazul recent al lui William De Amorim, unul dintre cei mai în formă străini din România. Nu a jucat decât la Astra, dar Marius Şumudică şi Dani Coman l-au învăţat imnul Rapidului. Iar brazilianului îi place! La fel cum şi atmosfera de pe Giuleşti i se pare de excepţie! Nu ne seamănă nimeni, oricât ar încerca, iar totul se măsoară în bătăi ale inimii şi lacrimi vărsate în văzul lumii sau pe ascuns, atunci când Rapid trece printr-un moment de magie sau printr-unul de răscruce. Febra vişinie cuprinde tot mai mulţi oameni! Şi mai avem mult mai mult de oferit!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!