Episodul 23. Mario Yepes, depăşit doar de marele Valderrama

Când a jucat cu PSG pe Giuleşti în 2006, în acel 0-0, Rapid l-a întâlnit şi pe Mario Yepes. Puternicul fundaş columbian continuă să joace la cel mai înalt nivel, pentru San Lorenzo, deşi peste trei luni va împlini 40 de ani! Legendă în America de Sud, având în vedere că este al doilea cel mai selecţionat jucător din naţionala Columbiei, cu 102 selecţii. Nu a rămas decât în spatele legendarului Carlos Alberto Valderrama, care a adunat 111 meciuri.

Yepes a prins şi Cupa Mondială din 2014, unde Columbia a atins sferturile! Cea mai bună performanţă din istoria ţării, după care s-a retras. La nivel de club însă, continuă să joace. Acum evoluează pentru echipa din Argentina despre care v-am povestit, aceasta fiind a noua din cariera sa. Pe lângă San Lorenzo şi PSG, Yepes a mai jucat pentru Cortulua, Deportivo Cali, River Plate, FC Nantes, Chievo Verona, Milan şi Atalanta.

A cucerit Serie A, titlul în Argentina, Cupa Franţei, Cupa Ligii Franţei, dar a jucat şi finale în Copa Libertadores sau Campionatul Mondial al Cluburilor. Yepes nu a ieşit niciodată în evidenţă individual, decât prin prestaţiile defensive şi, mai ales prin numărul impresionant de meciuri pe care-l are la seniori: 723! Lucru însă logic, dacă stăm să ne gândim că debutul în fotbalul mare s-a consumat în 1994, acum 21 de ani. Avea 18 ani şi iniţial juca pe postul de… atacant!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!