Episodul 17. Arne Friedrich, omul cu trei medalii la turneele finale

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Arne Friedrich a strâns 82 de selecţii în naţionala Germaniei şi a fost om de bază la turneele finale din 2006, 2008 şi 2010, când nemţii au fost mereu aproape de trofeu. La Mondiale au fost mereu pe 3, în timp ce la EURO au pierdut finala. Friedrich a fost mereu acolo, în ciuda faptului că nu a evoluat vreodată la o echipă din vârful fotbalului european. De fapt, cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o la Hertha Berlin.

Echipă alături de care a venit şi în Giuleşti în 2006, din postura de căpitan. A plecat însă învins, dar şi eliminat, după ce Rapid a bătut cu 2-0 prin golurile lui Niculae şi Buga. Un alt nume de legendă se alătură galeriei celor mari care au fost pe Giuleşti de-a lungul timpului. Nu a fost un supertalent, dar a compensat şi a fost om de bază, un deceniu, la una dintre cele mai bune echipe naţionale din lume.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required