Calificare rapidistă, EURO vişiniu!

România a reuşit un paradox în această campanie de calificare. A dezamăgit şi a impresionat în acelaşi timp. Neputinţa ofensivă pe care am aratat-o adesea s-a contracarat cu cea mai bună defensivă din preliminarii, doar două goluri primite în 10 meciuri şi una dintre puţinele echipe neînvinse în această campanie. Am ajuns să depindem de rezultatul din meciul cu Feroe, iar asta n-a fost prea plăcut. Până la urmă însă, am obţinut calificarea, iar asta e tot ce contează până la urmă.

Să nu omitem însă că această calificare poartă şi o puternică nuanţă de vişiniu! Alături de Anghel Iordănescu, la cârma primei reprezentative se află şi mai mulţi secunzi, printre care Viorel Moldovan, fostul atacant al Rapidului şi omul care a promovat Rapidul din liga a doua în 2014. Alături de el, alt fost fotbalist al Rapidului stă bine acolo. Este vorba despre Daniel Isăilă, fostul antrenor al Astrei şi unul dintre oamenii care ştie cel mai bine să-l pună în valoare pe Constantin Budescu.

Marcatorul a două goluri în Feroe! Primele sale la naţională! Cel dintâi a venit devreme, în minutul 4 şi a venit din pasa impecabilă a căpitanului Răzvan Raţ, de asemenea fost dublu campion naţional cu Rapid. Şi dacă tot vorbim de rapidişti şi de Budescu, nu avem cum să nu-l aducem în discuţie şi pe Marius Şumudică, omul care îl antrenează la Astra, liderul la zi al Ligii 1. Să sperăm că la EURO o să-l vedem şi pe Cristi Săpunaru, fiindcă e un fotbalist care merită cu prisosinţă să joace la un turneu final!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required
CITEȘTE ȘI  Grigore Sichitiu, cuvinte emoționante după numirea lui Daniel Niculae


1 COMENTARIU

  1. Mi se pare o idee trasa de par. Tot ce conteaza pentru Rapid si pentru rapidisti este partida de la Pojorita.

LĂSAȚI UN MESAJ