EXCLUSIV / Interviu cu eroul Trandu

Răzvan Trandu a reuşit unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei sale sâmbătă la Buzău, când a marcat două goluri foarte frumoase, unul în minutul 90, care a însemnat, de fapt, şi victoria Rapidului. La o zi distanţă, mijlocaşul de 24 de ani a acceptat cu mare plăcere să acorde un interviu pentru 1923.ro în care a povestit cum a ajuns în Giuleşti.

Felicitări pentru dublă, Răzvan! E cea mai importantă din cariera ta?

Mulţumesc mult! În mod cert reprezintă unul dintre cele mai reuşite meciuri ale mele şi-mi pare tare bine că am reuşit să-i fac pe suporteri fericiţi şi să câştigăm trei puncte într-una dintre cele mai grele deplasări.

Înainte de primul gol ai mai încercat un şut de la 25 de metri, care a trecut puţin alături. Exersezi des asemenea lovituri?

Da, îmi place să le exersez la antrenamente, să-mi perfecţionez şutul. Exersez inclusiv loviturile libere, fiindcă eu şi cu Luque suntem principalii executanţi şi nu vrem să dezamăgim fanii sau să irosim ocazii atunci când avem ocazii bune.

trandu

A durat ceva până ai semnat cu Rapid. Ce s-a întâmplat?

Eu venisem la club, m-am antrenat, ne pusesem la punct cu totul din punct de vedere verbal, dar, cu o săptămână înainte de începutul campionatului, când mi s-au pus hârtiile în faţă să le semnez, era cu totul altă sumă trecută decât ceea ce discutasem. Dar mi-am dorit să rămân la Rapid. Pentru brand, pentru suporteri, pentru tot ce înseamnă acest club. Aşa că am mai negociat, am mai lăsat de la mine, au mai pus şi ei ceva, şi am semnat cu Rapid.

De la Timişoara ai plecat când antrenor era Dan Alexa! Acum te antrenează la Rapid! Cum vă înţelegeţi?

La începutul sezonului, domnul Dan Alexa mi-a zis că nu intru în lotul de 25 de jucători cu care clubul abordează Liga 1. Veniseră la echipă nişte spanioli, nişte bulgari… Am înţeles. Ştiam că nu se întâmplă asta fiindcă are el ceva cu mine. Ba chiar am apreciat că mi-a zis în faţă şi nu m-a ţinut acolo să văd meciurile numai din faţa televizorului. Avem o relaţie normală, profesionistă, mai ales că eu îmi văd mereu de treaba mea.

La Rapid cum ai ajuns?

Păi după ce am fost anunţat de Timişoara că nu mai este nevoie de mine, am fost sunat de domnul Ovidiu Burcă, care mă ştia din trecut. Ne-am înţeles relativ repede, fiindcă m-am simţit dorit la club, iar pentru mine asta a contat cel mai mult.

trandu

Jucaseşi vreodată pe Giuleşti înainte să vii la Rapid?

Nu, nu apucasem. Niciodată nu fusesem pe Giuleşti, eu fiind din Timişoara. Ştiam despre atmosfera de acolo doar de la TV şi din poveşti. Acum că am avut privilegiul să joc în faţa acestor fani minunaţi pot să spun cu mâna pe inimă că ei reprezintă, în mod clar, principalul motor spre Liga 1. Rapid este dependent de această galerie minunată!

Are vreo semnificaţie numărul tău, 15, sau pur şi simplu aşa s-a nimerit?

Nu sunt genul care ţine cont de număr. Chiar deloc. Când a trebuit să-mi iau echipamentul de joc, magazionerul m-a întrebat ce mărime vreau să fie, am zis că S, şi ăla a ieşit primul la mână, cu numărul 15.

Ai venit din Liga 1, la o echipă de liga a doua. Cum vezi mutarea aceasta pentru cariera ta?

Un pas înapoi nu e sigur! Vorbim totuşi despre Rapid Bucureşti, unul dintre brandurile fotbalului românesc! Acum suntem în liga a doua, dar cred că avem forţa să promovăm. Plus, eu am jucat şi anul trecut în eşalonul secund, în trecut am jucat şi în liga a treia, deci nu este vreo ruşine.

Ce planuri de viitor ai?

Am semnat pe doi ani, aşa că pe termen mediu nu mă gândesc la altceva decât la promovare! Apoi, dacă voi fi dorit în continuare la club, şi dacă vom fi în Liga 1, voi face tot ce depinde de mine pentru a contribui la urcarea echipei în topul fotbalului românesc, acolo unde îi este locul şi unde şi-o doresc toţi suporterii minunaţi pe care această formaţie îi are.

trandu

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required