Episodul 7. Dietmar Hamann, artizanul unei răsturnări uluitoare

Didi Hamann a fost pe Giuleşti cu Liverpool în 2001, atunci când „Cormoranii” s-au impus cu 1-0 în Cupa UEFA, ediţie la finalul căreia avea chiar să iasă câştigători. Neamţul care şi-a împărţit mare parte a carierei între Bayern Munchen şi Liverpool a fost om de bază atunci, la fel cum s-a întâmplat şi patru ani mai târziu, când echipa engleză a luat Liga Campionilor.

În acel meci, Milan o conducea pe Liverpool cu 3-0 la pauză, moment în care Didi Hamann a intrat pe teren şi a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai englezilor, contribuind printr-un aport consistent la restabilirea egalului. Mai mult, a transformat una dintre loviturile de departajare care au făcut-o pe Liverpool campioană a Europei. Asta în ciuda faptului că Hamann a suferit în timpul meciului o fractură la degetul mare de la picior!

Printre altele, Hamann a mai jucat la Newcastle United şi Manchester City, dar şi-a trecut în CV şi 59 de partide în naţionala Germaniei, fiind om de bază în echipa care a ajuns până în finala Cupei Mondiale din 2002, pierdută în faţa Brazilie.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI