Ce-ar fi fost Rapid – Ripensia după 77 ani…

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Cred că mai există puţini în viaţă care să fi văzut pe viu un meci oficial între Rapid şi Ripensia Timişoara. Două dintre cele mai frumoase echipe din era interbelică şi-au disputat supremaţia în anii ’30, iar de multe ori băieţii noştri au ieşit câştigători. Mai ales în Cupa României, fiindcă în campionat Ripi a terminat de patru ori pe prima treaptă a podiumului, în comparaţie cu Rapid care abia în 1942 a luat titlul. Şi ăla nerecunoscut oficial…

Ba chiar în 1938 am pierdut o finală de Divizia A în faţa bănăţenilor. Acela a fost şi anul în care s-a disputat ultima partidă importantă între cele două formaţii, având în vedere că regimul a scufundat Ripensia până când clubul s-a desfiinţat, în 1948. A renăscut însă în 2012, iar rezultatele echipei care a reînceput totul din liga a şasea au fost unele excelente. Ripi a promovat până în eşalonul al patrulea, iar în Cupa României şi-a regăsit strălucirea de altădată.

ripensia

Cu toate că a pornit de la cel mai jos nivel, în 2013 a atins faza optimilor!!! A fost eliminată de Pandurii, după ce însă trecuse de Universitatea Cluj, cu 2-1. O echipă de liga a cincea, a eliminat una din Liga 1. În sezonul trecut, lucrurile au stat diferit, dar acum, în vara lui 2015, Ripensia a revenit în forţă. A eliminat Caransebeş, liderul seriei a doua din liga secundă, în urma unei victorii cu 6-1!!! Din păcate, regulamentele interpretabile din România au dus la excluderea timişorenilor.

Poate că şansele la contestaţie sunt extrem de mici. Dar chiar şi aşa, nu putem să nu ne gândim puţin cum ar fi fost să ne reîntâlnim iar cu Ripensia. Să experimentăm şi noi un astfel de duel legendar în Cupa României şi poate, Doamne ajută!, în Liga 1 peste câteva sezoane. Nu e nimic, dacă nu e să fie anul acesta, poate se va întâmpla la anul! Capul sus, Ripi, şi luptă pentru a evolua iar într-un derby de poveste în faţa Rapidului.

Sursa foto: Fotbal Vest

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

2 COMENTARII

  1. UPDATE: Ripensia Timisoara a castigat contestatia depusa si va continua in Cupa Romaniei, fiind invingatoarea pe teren din meciul cu FC Caransebes. Asadar, inca sunt sanse ca titlul acestei postari sa nu ramana doar la stadiul de „ce-ar fi fost”.

  2. Felicitari pentru articol! Intr-adevar, Ripensia Timisoara este un exemplu ce-ar putea fi urmat de multe echipe, daca ar exista intelepciune, organizare si vointa. Si ma refer nu doar la felul in care este constituit si condus clubul, ci inclusiv la imaginea intretinuta – marketing-ul si comunicarea constanta, pertinenta si mai ales extrem de fair play sunt cu mult peste ale altor echipe mari, inclusiv din Liga 1. O simpla vizita pe site-ul lor o sa mire pe multa lume ca se poate asa in 2015 la o echipa de liga a 4-a. Daca vor continua la fel, putini ani vor trece pana sa vedem echipa inapoi unde-i este locul unui asemenea nume. (Tin sa precizez ca nu am scris asta cu nici un interes, ci pur si simplu din admiratia ce le-o port de la reinfiintare – asta ca sa nu creada cineva ca fac reclama unei echipe care chiar n-ar avea nevoie de asa ceva.)