Brelocuţul nărăvaş sărbătoreşte victoria cu FC Voluntari

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Marius Şumudică a vorbit despre Fcsb pentru că a fost întrebat de jurnaliştii care sunt constrânşi ca la fiecare conferinţă de presă să adreseze obligatoriu întrebări legate de echipa cu sigla care seamănă cu o ştampilă din cărţile de colorat. În replică, brelocuţul de la Fcsb, care pune jaloane şi cară saci cu mingi, s-a înfoiat pentru că a bătut FC Voluntari şi a lansat un atac dur la adresa lui Şumudică. E adevărat, când câştigi împotriva unei echipe antrenate de Pancu, care a bătut Fcsb şi predecesoarea ei, pe unde le-a prins e un mare succes.

galerie fcssb

Nu e un succes însă să ai 50 de suporteri într-o peluză unde încap 10.000. Sau poate ăia 50 sunt chiar un mare câştig, având în vedere că suporterii nu vin că n-au cu ce se întoarce acasă, cel puţin aşa susţin ei pe forumuri. Probabil că dacă aveau cu ce ar fi venit 147, e adevărat. Dar brelocul mic, pus frumos la locul lui de un om care e în spatele gratiilor, a prins grai. Marea valoare a fotbalului românesc, care la EURO 2008 se lăuda prin vestiar că ucide el Italia şi că prinde transferul vieţii lui în Serie A se laudă că are el trofee. Ca antrenor, normal.

Doar nu e uşor să cari jaloane, saci de mingi şi lada cu apă. Trebuie şi pentru asta o medalie. Şi apropo de Serie A, că a ajuns acolo, cu pile, că aşa se poartă. Dar a jucat mai puţine minute decât numărul de goluri pe care Astra lui Şumudică l-a marcat lui West Ham. Ştim, o calificare în play-off nu e o performanţă. Numai că să o elimini pe West Ham sună parcă mai bine decât eliminări cu Razgrad, Belgrad şi câte trei goluri luate acasă de la Trencin şi Rosenborg… Dar avem noi medalie de campion? Avem! Din aia, dă haur, evident, nu-i aşa, brelocuţule?

galerie voluntari

Nu vom pomeni nici măcar o dată numele acestui om, că nu merită să apară aici. Numai că am vrea să nu mai vorbească el despre Şumudică şi să-l jignească, pentru că el chiar antrenează Astra şi a antrenat pe oriunde a fost, nu a executat doar ordine. Aşteptăm totuşi o fotografie cu medalia ta de campion şi dă haur, brelocuţule simpatic şi revoltat. Şi las-o mai moale, totuşi, că actuala conducere de la Fcsb, care a fost şi la predecesoarea acestei echipe cu galerie formată din 50 de suporteri, a mai făcut de două ori miracolul de a demonstra că din brelocuţ te poţi transforma şi în preş. Ştim, a treia e norocoasă!


Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required