Baze Ilijoski, un superatacant la a doua tinereţe

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Baze Ilijoski a jucat pentru Rapid doar câteva luni, în 2012, transferat fiind de la FC Braşov, unde reuşise un campionat foarte bun, marcând destule goluri importante. Nu s-a acomodat cum trebuie în Giuleşti, a venit şi insolvenţa… În iarnă, aşa cum recunoştea pentru un interviu acordat în exclusivitate pentru 1923.ro, Baze a fost aproape de o reîntoarcere în Giuleşti. Totul a picat însă din cauza faptului că este extracomunitar, iar un club în insolvenţă nu poate angaja astfel de jucători decât dacă are datoriile plătite la zi.

Baze-Ilijoski

Mulţi veţi crede, probabil, că nu ar fi fost o mare afacere, mai ales că el joacă în campionatul ţării sale natale, Macedonia şi mai are şi 31 de ani pe deasupra. Totuşi, experienţa sa şi aportul adus în jocul lui Rabotnicki au fost decisive în acest sezon de Liga Europa unde macedonenii au avut un parcurs nesperat de bun. Formaţia din Skopje a eliminat Flora Tallinn, Jelgava şi Trabzonspor, ultimele două fiind succese în care Ilijoski a punctat decisiv. A urmat o dublă strânsă în play-off şi cu Rubin Kazan, dar acolo Ilijoski, decarul formaţiei, nu a jucat decât într-una din partide, iar acest lucru s-a văzut.

cupa rabotnicki

Altfel, Ilijoski a avut contribuţii importante şi la câştigarea eventului în 2013 – 2014, dar mai ales a Cupei Macedoniei din 2014 – 2015, când a şi marcat un gol în finala câştigată cu 2-1 în faţa lui Teteks. În total, de când a plecat de la Rapid, Ilijoski a marcat 35 de goluri oficiale, majoritatea pentru formaţia din Macedonia. În mod cert este un atacant pe care ne-ar fi prins tare bine să-l avem.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required