A decedat omul care a făcut închisoare pentru că s-a opus apariţiei lui Dinamo

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Sportul românesc se află în doliu. Profesorul Constantin Anghelache s-a stins din viaţă pe 28 septembrie, la vârsta de 95 de ani. Ultimii ani i-a petrecut într-un azil de bătrâni în Bacău, acolo unde anul trecut, în martie, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu l-a vizitat.

Constantin Anghelache s-a născut în 1920, în apropiere de Şoseaua Chitila din Capitală, iar la 13 ani a fost luat de Unirea Tricolor. În anii studenţiei s-a remarcat ca unul dintre cei mai buni schiori din institut, astfel că abilităţile sale au ajuns la urechile celor din apropierea Casei Regale a României.

constantin anghelache

Aşa a devenit instructorul de schi al MSR Mihai I. Cel de-al Doilea Război Mondial l-au găsit în funcţia de secretar al clubului Unirea Tricolor, postură din care s-a opus vehement ca echipa oboreană să fie înghiţită de Dinamo, în 1948. Din acest motiv a petrecut doi ani şi jumătate la Jilava.

Sursa: fanatik.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required