POVESTE. Cum a apărut Bacăul Vişiniu

Suporterii Rapidului sunt unici în lume! Cei de la tribună, cei de la peluză sau invers. Fiecare are un aport fenomenal când vine vorba despre meciurile echipei noastre dragi. Există însă şi grupuri în afara Bucureştiului, în oraşe la care te aştepţi cel mai puţin. Cel mai mare şi organizat este în Târgovişte, sau cel puţin aşa pare, dar nici Bacăul Vişiniu nu stă rău la acest capitol. Povestea acestei grupări ne-a fost expusă de doi membri, printre care Neluţu, unul dintre oamenii datorită cărora a fost posibilă înfiinţarea lui.

„În primăvara lui 2013, după meciul cu steaua, scor 1-1, Am realizat că suntem mulţi băcăuani care susţin Rapidul şi am zis că ar fi o iniţiativă foarte bună să fie toţi uniţi sub acelaşi grup pe Facebook, să aflăm cât mai multe evenimente legate de Rapid. Şi uite că am reuşit să facem asta şi mă bucur tare mult!”, şi-a început Neluţu povestea pentru 1923.ro. Apoi, lucrurile au luat o altă turnură, în sensul că discuţia s-a mutat pe felul în care Bacăul Vişiniu trăieşte meciurile Rapidului live.

bacaul visiniu 1

„Mergem şi pe Giuleşti, dar obiectivul nostru principal este să însoţim echipa în deplasări, că acolo e mai mare nevoie de noi! Pe Giuleşti, nu ne duce nimeni lipsa la ce e acolo, dar în deplasări încercăm să fim cât mai apropiaţi de echipă”, a mai explicat Neluţu, adăugând la bagajul de amintiri şi câteva peripeţii demne de ultraşi: „Aveam un banner frumos, dar acum ceva timp ni l-au distrus nişte băieţi binevoitori de la Slobozia… Ce să zic, aşa trăim noi meciurile… Când am fost la Galaţi, de exemplu, a ieşit o mega bătaie. Eu m-am ales cu o coastă fracturată. Am mers la urgenţe, direct. N-am mai stat la meci”.

A venit rândul lui Alex să ne povestească primele sale amintiri legate de Bacăul Vişiniu. Ideea acestei mini comunităţi a fost ceva mai veche, după finala Cupei României din 2012, pe care Rapid a pierdut-o. Atunci, mai mulţi băcăuani au fost la meci, iar relaţia dintre ei s-a apropiat. „Acel moment ne-a unit prima dată şi am decis că în acest grup nu există unii mai rapidişti decât ceilalţi, ci toţi suntem egali!”, a declarat Alex pentru 1923.ro. Apoi, expune şi sacrificiile pe care le-a făcut pentru iubirea numită Rapid:

„În liga a doua am străbătut pentru Rapid 3500 de kilometri cu maşina personală, plus alte deplasări cu alte maşini sau microbuzul. Nu e mult comparativ cu alţii, dar bucuria a fost imensă”. În încheiere, Alex vorbeşte şi despre un gest de solidaritate foarte frumos pe care membrii Bacăului Vişiniu l-au făcut în 2014: „Într-o dimineaţă, şapte inşi ne-am întâlnit în faţa spitalului judeţean de urgenţă Bacău, unde am donat sânge. Am ajutat astfel şi oamni în nevoie de aşa ceva, iar suma obţinută, fără a avea importanţă cât, a fost donată clubului. Bucuria a fost nemăsurată că am putut ajuta cumva”.

1923 ghips

 

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!