Marius Şumudică şi recordurile din 1999!

Aproape că nu există suporter rapidist care să nu-l iubească pe Marius Şumudică. Mai ales datorită ataşamentului faţă de culoarea vişiniu care, de multe ori, l-a împins la extrem. Spre certuri, contre sau penalităţi sportive atât în vremea în care a fost jucător, cât şi în cea în care a stat pe banca tehnică. Chiar şi după… Este totuşi bine de ştiut că Şumigol nu este doar o prezenţă pitorească în istoria Rapidului, o pată de culoare printre filele savuroase ale catastifului giuleştean! Nu, ci el este şi unul dintre oamenii datorită cărora Rapid a devenit campioană a României în 1999 pentru a treia oară în istorie şi după o pauză de 32 de ani! Ştiu, toţi vorbesc despre Stanciu, Lobonţ, Iencsi, Pancu, Ganea, Barbu, Lupu sau Sabău, însă, paradoxal, per total, cea mai mare contribuţie a avut-o Şumudică!

3853-113366-sumu_e51973bc86

După un sezon şi jumătate în care nu a jucat grozav în tricoul Rapidului, Şumi a explodat în stagiunea 1998-1999, iar în cele 31 de partide pe care şi le-a trecut în dreptul numelui a adăugat şi 17 goluri! În fapt, Şumudică a fost golgheterul Rapidului în acel an competiţional, ceea ce, în mod natural, îi conferă statutul de cel mai important contribuabil la titlul mult visat. Din păcate pentru el, prestaţiile cele mai bune le-a avut în turul sezonului, motiv pentru care în a doua parte a fost eclipsat de Ganea şi Barbu, atacanţi sosiţi în pauza de iarnă şi care au marcat 11, respectiv opt goluri. Primul dintre ei a şi fost golgheterul campionatului cu 28 de goluri, primele 17 fiind însă trecute în tur în dreptul Gloriei Bistriţa. 07_sumudica

În acelaşi tur în care Şumudică a marcat 13 dintre cele 17 goluri pe care le-a dat în întregul sezon. Ba chiar a început cu un hat-trick în etapa a doua când a pus serios umărul la scorul de 6-0 pe care Rapid i l-a administrat lui FC Oneşti. A continuat apoi prin reuşite în porţile marilor rivale s****a şi Petrolul, care au adus victorii importante pentru vişinii, dar şi cu o reuşită la Bacău, în etapa a şasea, într-o remiză la unu care consfinţea primele puncte pierdute de Rapid în sezonul în care avea să devină iar campioană a ţării. Şi după această perioadă de “încălzire”, pentru Şumi a venit şi perioada demnă de record, dintre etapele a 11-a şi a 17-a când, fără excepţie, a marcat! Adică etapa şi golul, timp de şapte săptămâni la rând! Asta da performanţă! Voi nu credeţi?!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!