RAPIDUL ARE DREPTUL DE A FI O ECHIPA MARE

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

A mai ramas putin pana cand vom afla, cel mai probabil, ca trebuie sa asteptam putin mai mult pana la un verdict definitiv in ceea ce priveste viitorul juridic al Rapidului.

De la intrarea in insolventa si pana in prezent am auzit foarte multe lucruri:

– Suporterii sa stranga bani pentru a salva clubul
– Suporterii sa cumpere abonamente pentru a salva clubul
– Suporterii sa cumpere produse cu Rapid pentru a salva clubul
– Suporterii sa fie prezenti la meci pentru a incuraja echipa
– Suporterii sa se mobilizeze

si asa mai departe… aaaaaa sa nu uitam: „OBLIGATORIU INAINTE”. (dar la intrebarea „inainte spre ce?” raspunde cineva?)

Bun… sa le luam pe rand

– Suporterii sa stranga bani pentru club, initiativa respinsa de Liga Suporterilor Rapidisti, corect din punctul nostru de vedere. Rapidul nu are nevoie de mila suporterilor sai, iar pe langa asta, la modul concret va spunem ca exista rapidisti care considera faptul ca au venit la 2 meciuri acasa si 2 meciuri in deplasare un sacrificiu enorm pe care l-au facut pentru echipa. Ganditi-va la ce pericol psihiatric s-ar expune daca ar contribui cu 10 lei la salvarea clubului. Totusi cu un lucru nu suntem de acord in privinta LSR: Lipsa unei solutii!

– Suporterii sa cumpere abonamente pentru a ajuta la salvarea clubului. Isn’t that cute?! BUT IS WROOOOOOOOOOOONG! Abonamentele sunt facute pentru ca suporterul sa aiba prioritate la meciurile de acasa ale echipei, beneficiind si de un avantaj financiar, biletele fiind de obicei mai scumpe, precum si un avantaj financiar, in avans, pentru club. Din cate stiu eu suporterii Rapidului au cumparat mereu abonamente, fara sa le spuna nimeni ca ajuta clubul prin asta. Vrei ca suporterul sa ajute financiar clubul daca nu poate veni la meci? Da-i un fular frumos!

– Suporterii sa cumpere produse cu Rapid. DE UNDE?! Dintr-un Fan Shop in care bate vantul?! De pe internet pe adresa de email cutare cu livrare-n ros-albastru? Suntem in 2014 pentru numele lui Dumnezeu!

– Suporterii sa fie prezenti la meci. Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac unii dintre rapidisti este raspandirea principiului conform caruia „nu esti rapidist daca nu vii la meci”.  Rapidismul nu se masoara numai in fapte, decibeli, suturi si pase si goluri, ci se masoara si in batai de inimi, iar un Rapidist care e prezent meci de meci pe stadion, nu este cu nimic mai presus de un Rapidist care traieste la intensitate meciul in fata unui televizor, fiind obligat de diferiti factori sa nu poata fi prezent pe stadion.

– Suporterii sa se mobilizeze. Intrebarea noastra legitima este: IN JURUL CUI?! 

In concluzie, cu toate argumentele omenesti posibile, incadram ceea ce am zis mai sus la capitolul ASA NU! pentru un RAPID capabil sa se bata de la egal la egal cu marile forte ale Europei.

Iar acum, vine firesc intrebarea „ce inseamna ASA DA?”

Iata ASA DA-ul nostru:

Rapid trebuie sa devina un produs marketabil. Ca sa poti aduce bani seriosi, iar Rapidul are nevoie de asta acum, trebuie sa il „comercializezi”. Banii la cluburile de fotbal vin in general din: sponsori, vanzari produse, transferuri jucatori si difuzari media. Pentru aceasta trebuie gasita strategia necesara pentru a aduce bani folosind aceste canale. In primul rand avem nevoie de cineva care e dispus sa devina spokeperson pentru echipa. Cineva care nu are imaginea patata si care intr-o tara ca Romania poate convinge audienta indiferent de cine face parte din ea. Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca Rapidistii sunt oameni mandri, care vor sa poarte cu mandrie insemnele visinii, nu plangaciosi gen fostul patron de care am scapat de curand.  Nu poti convinge pe cineva sa plateasca pentru ceva cand tu vii si-ti plangi soarta… Ne trebuie un plan. Asta e marea problema a romanilor, nimeni nu urmeaza un plan. Avem nevoie de mai putini oameni care vorbesc si de mai multi oameni care sa asculte. Trebuie sa gandim matematic, trebuie sa „Think money” cum ar zice englezul. Trebuie sa renuntam la mentalitatea gresita care pune tunul mai presus de strategie.

Va invitam la discutie, dar ne permitem dreptul de a ignora complet mesajele de genul: „nu se poate”, „faceti voi si noi ne alaturam”, „e vina lui copos”, „patronii sunt de vina etc”.Scopul nostru este comun. RAPIDUL, AJUTAT DE ROATA ISTORIEI, ARE DREPTUL DE A DEVENI UN CLUB EUROPEAN! Sa nu-i luam acest drept! 

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU, PENTRU RAPID!

Echipa 1923.ro

[sociallocker id=”3921″][/sociallocker]

2 COMENTARII

  1. Chiar daca nu voi putea veni la nici un meci deoarece locuiesc in Germania ( de peste 30 de ani) as dori sa cumpar si un abonament.Cum este posibil?