VIDEO / Rapid – Ujpest 1-0! Victoria care deschide cufărul cu amintiri din ’38!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Şi uite, mă, că Rapid nu moare, chiar dacă tot ni se cântă prohodul pe la colţuri după unele dintre rezultatele din amicalele începutului de 2014! Pe 9 februarie a venit şi prima victorie de anul ăsta. Aparent, ea nu are nicio importanţă, însă pentru orice rapidist aduce aminte de succesul de acum 76 de ani! Cum care? Cel cu 4-0, pe Giuleşti, împotriva aceluiaşi Ujpest, în Cupa Europei Centrale. Adică echipa care avea în lot cinci jucători ai naţionalei Ungariei care, cu doar câteva luni în urmă, pierdeau finala Campionatului Mondial cu Italia.

Adică, nişte vicecampioni mondiali umiliţi în Giuleşti. În condiţiile în care la ei ne bătuseră cu 4-1, astfel încât, prin corelare, rezultă clar că vorbim despre cea mai mare răsturnare de scor reuşită de o echipă românească într-o competiţie continentală. La peste şapte decenii şi jumătate distanţă, victoria a venit într-un amical şi doar cu 1-0, dar ea rămâne totuşi remarcabilă, având în vedere că Ujpest este pe 10 în prima ligă din Ungaria, aşa slabă cum e ea, în timp ce Rapid joacă, momentan, în eşalonul secund.

580746-paun-vs-viitorulGolul nostru a fost dat de Cătălin Păun, cu capul, în minutul 53. Iată care a fost primul unsprezece trimis pe teren de Viorel Moldovan: Drăghia – Al. Coman, Iacob, Păun, Vasile – Martin, Săndulescu, Cl. Herea, Doman – Bălan, Pancu. Pe parcurs au mai intrat Ciolacu, Negru, Selagea şi Mindu, în timp ce Voicu, Stoica, Lukanovic, Călin, Lung şi Tînc acuză în continuare probleme musculare.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

1 COMENTARIU

  1. MItica ..rapidu se fute in legea ta..degeaba incerci sa il ingopi ca nu vei putea…..nu ai lopata si trnacop pentru a sapa groapa deoarece iti trebuie o groapa mare ca rapidu e mare ..as putea spune ca rapidul e infinitul si nu ai cum sa ingropi infinitul..pe rapid are 2 surori pe una o ceama infinit si pe una istorie/……HAI RAPID RAPIDU NU VA MURI!!!