Iacob: „Am jucat la câteva echipe, dar suporteri ca ai Rapidului nu sunt niciunde!”

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

 

_articles_23217_29007_43002500Iacob, al treilea din dreapta, a debutat pentru Rapid în Liga 1, la Vaslui

Alex, tu ai venit să joci pentru Rapid în Liga 1, dar eşti printre puţinii care au rămas chiar dacă echipa a fost retrogradată. De ce?

Ai perfectă dreptate. Ştiam că voi juca împreună cu Rapid în primul eşalon, dar a fost acel ghinion teribil… Cu retrogradarea…  Totuşi, asta e viaţa, nu e tot timpul roz! Am decis că trebuie să rămân pentru a pune umărul la readucerea echipei în Liga 1. Acolo este locul Rapidului!

Cum te simţi în Giuleşti?

Foarte bine! Extraordinar aş putea spune! Am cei mai de treabă coechipieri, alături de care vom crea un grup din ce în ce mai unit, în cel mai scurt timp. O să vedeţi! Şi asta în bună măsură şi datorită domnului Moldovan, antrenorul nostru.

Ai fost căpitanul lui Torje la naţionala U19. Cât de importantă e experienţa asta pentru tine?

Am jucat alături de Torje, Ochiroşii, dar şi alţii, cu care am rămas în continuare bun prieten. Însă eu nu am fost căpitan doar la U19, ci şi la U18, U17. Îmi place mult să fiu lider, iar ce simţi când ai banderola pe braţ e o trăire pe care nu o poţi avea decât dacă eşti în pielea celui care o poartă. Fără nicio exagerare!

„Golul e pentru prietena mea, Cristina!”

Cu ACS Berceni ai deschis scorul! A fost primul tău gol la Rapid! Descrie trăirea pe care ai avut-o atunci, mai ales că înainte era să faci o greşeală destul de mare…

A venit precum o uşurare, crede-mă! Chiar mă gândeam că trebuie să fac ceva să-mi îndrept greşeala din cauza căreia oaspeţii puteau deschide scorul cu doar câteva minute înainte. Şi bucuria a fost cu atât mai mare pentru că era şi un meci foarte important. Am vrut sa îi dedic golul prietenei mele, Cristina, dar nu m-au lăsat coechipierii, că m-au prins acolo să mă felicite! Aşa că vreau să i-l dedic pe calea asta! 🙂

Şi golul l-ai dat tocmai la poarta din faţa peluzei cu galeria. Cum ţi se par suporterii Rapidului?

Daaaa! Acolo l-am dat şi numai când îmi amintesc mi se face pielea de găină! Ce să mai zic eu de galerie? Toată lumea ştie că suporterii Rapidului nu au termen de comparaţie! Cea mai frumoasă galerie din ţară şi nu spun asta ca să mă pun eu bine cu ei! Am fost pe la destule echipe, dar ca la Rapid nu am întâlnit niciunde aşa suporteri, aşa galerie…  Nu ne putem decât înclina în faţa lor, că ne susţin în toate momentele!

Te-a luat puţin gura pe dinainte când ai venit la Rapid… Ai zis că eşti trup şi suflet pentru culori…

Da, ştiu! Ce bine că ai adus în discuţie treaba asta! Nu am realizat nici eu pe moment ce spun, pentru că a trecut ceva vreme de când am plecat de acolo şi îţi spun cu maximă sinceritate că nicio secundă nu mi-a dat prin minte că e ceva atât de interpretabil! Dar suporterii trebuie să ştie că eu voiam să zic că, din clipa în care am ajuns la Rapid, voi încerca să joc cât mai bine şi să ajut clubul să revină unde îi este locul, adică în prima divizie şi chiar la lupta pentru Cupele Europene!

„Mă uitam la meciurile Rapidului să-l văd pe Constantin jucând!”

Practic astea sunt obiectivele tale pentru viitor la Rapid, nu?

Da, mai ales promovarea! Pentru că simt că toată suflarea rapidistă îşi doreşte asta din inimă, iar suporterii ăştia chiar merită multe lucruri frumoase! Iar primul dintre ele e reîntoarcerea Rapidului în Liga 1. Apoi, în ceea ce mă priveşte… Vreau să joc cât mai des şi cât mai bine, că restul, mai vedem…

Ai vreun model în vestiarul Rapidului? Sau, să te întreb altfel, ce fotbalist din istoria Giuletiului admiri?

Hmmm… Să ştii că îmi plăcea Iencsi mult de tot când juca şi nu numai la Rapid! Dar impresionat am fost şi de Marius Constantin, cu care sper să fiu coleg de iarnă. Mă uitam la meciurile Rapidului numai să-l văd pe el cum joacă! Şi ca să revin la formularea iniţială a întrebării… Ca model din vestiar nu ai cum să nu îl alegi pe Pancu! E suficient să vezi cum seimplică la fiecare antrenament şi la fiecare meci, ca să îţi dai seama ce privilegiu e să îl ai coechipier!

Nu ţi se pare ciudat că joci alături de Rapid în B?

Puţin, da, este ciudat… Dar trebuie să o considerăm totuşi o experienţă normală, bună, ca să ne concentrăm doar pe partea ei constructivă. Nu e nicio ruşine că jucăm în liga a doua, mai ales că nu am ajuns acolo din vina noastră! Din contra! E o mândrie pentru toţi jucătorii şi pentru tot staff-ul că luptăm să readucem Rapid acolo unde ne dorim cu toţii şi, unde, după cum am mai spus, îi este locul!

1 COMENTARIU