EXCLUSIV / „Anii de la Rapid, de neuitat!”

Lucian, ai prins ceva ani în tricoul Rapidului. Poţi spune că a fost cea mai bună perioadă a carierei tale acolo?

Au fost nişte ani superbi, de neuitat, pe care şi i-ar dori să-i trăiască orice fotbalist, mai ales că a fost vorba despre Rapid. Acolo am devenit un nume în fotbal, dar îmi place să cred că mi-am păstrat evoluţiile bune şi după ce am plecat la FC Vaslui şi apoi în campionatul Ucrainei.

 Cum au fost momentele în care ai aflat că vei semna cu Rapid?

Superbe! Eram tânăr, plin de speranţă, iar faptul că urma să joc la Rapid la doar 20 de ani însemna enorm în inima mea. Echipa mai şi câştigase titlul cu un an înainte ca eu să mă transfer acolo, în 2003, şi era una dintre cele mai bune echipe din ţară. De fapt asta s-a văzut şi în anii care au urmat şi în care am jucat şi eu acolo.

 Ce ţi-a lipsit să te impui totuşi ca titular la Rapid. Regreţi că nu ai jucat mai mult?

E greu de spus asta… Eram foarte tânăr şi poate nu am avut toată susţinerea de care aveam nevoie… Nu ştiu… Poate am făcut şi eu unele greşeli. Dar, din câte îmi amintesc, am avut şi adversari tari pe post. Oricum ai lua-o e greu să joci în faţa lui Niculae, Moldovan, Buga sau Zicu…

 Chiar şi aşa, ai dat câteva goluri importante la Rapid…

Da! Simt şi eu că am contribuit un pic la performanţele echipei de la mijlocul anilor 2000. Golul de la Stuttgart, datorită căruia, chiar dacă am pierdut cu 2-1, ne-a ajutat să câştigăm grupa. Apoi, anul următor, a fost reuşita de la Madeira, care ne-a dat siguranţa că ne calificăm iar în grupe. Iar cel mai important dintre toate, cel din Supercupa României 2007, împotriva lui Dinamo. Am câştigat trofeul şi asta înseamnă enorm pentru mine!

 Ai câştigat trei trofee în Giuleşti. Două Cupe şi o Supercupă. Care dintre toate e cel mai important?

Supercupa din 2007! Pe lângă faptul că am dat gol în prelungirile meciului, am marcat şi la loviturile de departajare, aşa că pot spune că e un trofeu la care mi-am pus şi eu amprenta. Din păcate, până acum, a rămas şi ultimul din istoria Rapidului… Sper însă nu pentru mult timp! Abia aştept să o revăd pe Rapid luptându-se pentru trofee, e un club care merită!

 Pentru echipa naţională n-ai jucat niciodată. Crezi că ai fi meritat, mai ales când jucai la Rapid?

Eram crud şi inconstant la Rapid, nu ştiu dacă în perioada aia meritam să fiu selecţionat. Dar cred că după transferul la Vaslui şi mai ales după ce m-am dus să joc în Ucraina, forma m-ar fi recomandat şi pe mine să fiu selecţionat la unele acţiuni.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI

2 COMENTARII