Giuleştiul e în toată ţara!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

 

Că suntem peste tot acasă, nu mai e vreun secret pentru cineva. Chiar dacă multora nu le convine sintagma asta. Ei, eu o să vin acum cu o dovadă palpabilă, care chiar întăreşte motto-ul deja înrădăcinat. Călătoria lui Dragoş prin ţară, mi-a deschis noi orizonturi. Una dintre pozele pe care el le-a cules de pe drum înfăţişează o plăcuţă pe care scrie “Giuleşti”. E vorba despre o comună din nordul Maramureşului, care are în jur de o mie de locuitori. Exact, Giuleşti este şi nume de localitate, cum de altfel era şi Giuleştiul nostru până să fie “absorbit” de Bucureşti. Însă apetitul cognitiv pe care acest aspect mi l-a deschis, m-a determinat să nu mă opresc aici şi să mă întreb: e singurul Giuleşti din România? În ceea ce priveşte localităţile, evident!

giulesti neamt

Şi nu e! O căutare amănunţită pe net mi-a scos la iveală următorul aspect: în ţara noastră sunt patru comune cu acest nume! Pe lângă cea din Maramureş, mai avem una în Vâlcea, una în Bihor şi una la graniţa dintre Neamţ şi Suceava. Carevasăzică există cel puţin un Giuleşti în cinci regiuni ale ţării: Maramureş, Oltenia, Crişana, Moldova şi Bucovina! Frumos! Ironia sorţii e că tocmai în Banat nu avem aşa ceva… Dar ce mai contează, când privim acest exemplu viu al propagării rapidismului în întreaga ţară?! Sigur, nu înseamnă că cele câteva mii de suflete din toţi Giuleştii au prea multe în comun cu echipa noastră, dar paralela se potriveşte perfect cu strigătul vişiniilor de pretutindeni: “Suntem peste tot acasă!”. Chiar suntem!

giulesti maramuesgiulesti valcea

giulesti bihor

 

1 COMENTARIU