“Cele mai mari emoţii din viaţă au fost când am intrat prima dată în vestiar la Rapid!”

Andrei Drăghia, Nicolae Vasile, Alexandru Coman, Alexandru Ioniţă, Marian Stoica, Andrei Ciolacu, Mădălin Martin. Toţi sunt crescuţi de Rapid, iar povestea fiecăruia a fost expusă pe 1923.ro. Pentru ca gaşca să fie completă, site-ul nostru vi-l prezintă şi pe Cătălin Păun, marcatorul ultimului gol al Rapidului în Liga I, cu Viitorul Cosntanţa. Fundaşul este cel mai mare dintre toţi, având 25 de ani şi se anunţă a fi unul dintre liderii din teren ai giuleştenilor în vederea promovării la finalul stagiunii. Păun are şi el povestea lui, din care se dovedeşte încă o dată că rapidiştii se nasc, indiferent cu cine ţin cei din preajma ta.

6283_496722317077288_491615910_nBucuria de după barajul câştigat cu 2-1 împotriva Concordiei Chiajna.

În sfârşit, eşti titular la Rapid! Ce înseamnă pentru tine momentele astea, după atâţia ani de aşteptare? Bine, sigur, sunt convins că situaţia actuală nu te încânta, dar…

Este o mândrie să îmbrac tricoul Rapidului, chiar dacă este o situaţie foarte delicată în prezent şi cred că am spus destule cu asta! Eu sunt optimist că ne vom reveni foarte repede şi vom readuce Rapid acolo unde îi este locul, în fruntea Ligii I, în Cupele Europene, ştii tu…

Ai ceva ani de când joci la Rapid… Câţi mai exact?

Da, sunt mulţi ani de când am ajuns lângă Podul Grant. Cam 13 ani în vişiniu!

Cum ai ajuns la Rapid?

Ca orice copil am dat probe de joc, iar domnului Iosif Damaschin i-a plăcut de mine. Aşa că mi-a zis: “de mâine să te prezinţi la antrenamente, copile!” Dacă ai şti ce fericit am fost! Simţeam un entuziasm de nedescris, numai când mă gândeam că voi juca pentru Rapid. Am fost atras de Giuleşti de mic, chiar dacă cei mai mulţi din familia mea ţineau cu o echipă rivală.

Serios? Cu cine?

Tu cu cine crezi? 🙂

Împotriva Viitorului ai dat primul gol la Rapid… Îmi închipui că eşti foarte supărat că rezultatul ăla nu mai contează şi că, probabil, reuşita ta nu va fi contabilizată în nicio statistică…

Greşeşti, eu sunt supărat din cauza unui singur lucru. Că Rapid nu joacă în prima ligă, acolo unde ar fi trebuit, şi unde îi este locul. Chiar dacă nu va fi păstrat în statistici, acel gol nu-mi va putea fi luat de nimeni. E prima mea reuşită în tricoul Rapidului, iar sentimentele trăite au fost de nedescris. Mai ales că a venit pe Giuleşti. Chiar dacă, din păcate, nu am putut să mă bucur de el împreună cu suporterii…

580746-paun-vs-viitorulPăun celebrează marcarea primului său gol la Rapid, în poarta Viitorului. Sursa foto: gsp

Legat, tu câţi ani ai fost la prima echipă? Ştiu că prima oară ai fost prin 2007, dar n-ai prea jucat…

Păi din 2007, la prima echipă am fost cam în fiecare sezon. Exceptând anii în care am fost împrumutat, bineînţeles. Oricum, legat am jucat cam un an şi jumătate “afară”. Afară, raportat la Giuleşti, normal! (râde). Au fost nişte experienţe la Bistriţa, Petrolul şi Juventus Bucureşti, dar tot la Rapid am stat mai mult.

Totuşi, în Giuleşti ai jucat puţin. De ce crezi că nu ai reuşit să te impui mai repede?

Ce să spun… Fiecare are norocul lui… Poate nu am ştiut nici eu să gestionez anumite situaţii când ar fi trebuit. Nu mai contează, important e că acum sunt unde mi-am dorit să fiu de mic!

Acum, situaţia Rapidului e critică, dar acum nucleul echipei este constituit de fotbalişti crescuţi în Giuleşti. Crezi că asta e varianta potrivită pentru ca echipa să-şi revină cât mai repede? Adică, mă gândesc la faptul că dacă ar fi mai mulţi jucători de afară, poate nu şi-ar da la fel de mult interesul…

Eu mă ghidez în viaţă după patru cuvinte: “nimic nu este imposibil”! E adevărat că acum suntem şi noi cam debusolaţi, dar o să vadă toată lumea că vom face o figură frumoasă. Şi da, asta şi pentru că suntem crescuţi în spiritul Rapidului şi gândindu-mă la faptul că mai avem şi ajutorul fanilor, n-avem cum să nu depăşim toate obstacolele, cum am făcut-o de altfel mereu, atunci când a trebuit.

Păi…

Şi ca să completez legat de jucătorii fotbaliştii produşi de club, trebuie să înţeleagă lumea că noi am avut mereu juniori talentaţi şi poate că dacă se punea mai mult accentul pe propria pepinieră, era altceva acum. Dar sunt sigur că echipa îşi va reveni. Trebuie să îşi revină!

rapid-660x400Felicitat de coechipieri după golul marcat în poarta constănţenilor. Sursă foto: FANATIK

Dar gata cu prezentul ăsta trist! Spune-mi mai bine ce amintiri frumoase, legate de Rapid, ai tu?

Dacă ai şti câte amintiri frumoase am! Mi-ar trebui zile, săptămâni poate, ca să le povestesc! Când am intrat prima dată în vestiarul echipei mari, simţeam că plutesc! Pe bune, aşa mă simţeam!

Când s-a întâmplat asta?

A fost cu ocazia unui antrenament, nu mai ştiu exact… Prin 2006 cred. Nu ţin minte să mai fi avut vreodată atâtea emoţii precum atunci! Aproape că tremuram. Erau lângă mine atâţia fotbalişti cu nume, care cam în acea perioadă jucau un sfert de cupă europeană!

Aşa emoţii n-ai mai avut, dar amintiri plăcute trebuie să mai fie!

Normal, doar asta îţi ziceam şi mai sus! A fost debutul la prima echipă, în prima etapă a sezonului 2008-2009, cu Pesseiro pe bancă, când am şi fost titular! Ce trupă aveam şi atunci… Pfoai, ce senzaţie! Sunt multe, multe amintiri nepreţuite!

Doar ca jucător ai?

Nu, nu! Chiar şi din perioada în care eram copil de mingi. Nu uit cum aşteptam să stau la câţiva metri de fotbalişti, dar mai ales să intru şi eu pe teren, la începutul meciului, în pauze, să ating iarba Giuletiului. Uite şi acum, când îmi amintesc mă iau emoţiile! Iar ca suporter, cum aş putea uita sezonul acela de vis din Europa sau victoria cu 5-1 în faţa rivalilor?

 

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required