Recursul inimilor

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Oare cerem prea mult dacă ne dorim să-i susţinem pe băieţi în ultimul meci din acest sezon? Ultimul meci pentru Rapid în Liga I? Oare Comisia de Disciplină şi-a descoperit corectitudinea tocmai când a venit vorba de Rapid ? Cadu, Gigi Becali, Gardoş şi alte exemple ne arată că se putea schimba ceva. Sigur, aceste rezultate fiind obţinute după recurs. Rapidul nu a făcut recurs. De ce ? Ştim prea bine, că doar cunoaştem cum Rapidul a fost mâncat din interior.

800px-Giulesti_Stadium_-_RapidCe pot face suporterii? Recurs nu aveau cum. Nu stătea în atribuţiile noastre. Dar ce pot face sau ce ar trebui să facă ? Să promită că vor fi cuminţi, că vor tăcea când vor fi călcaţi pe coadă, umiliţi ? Să renunţe la voce, la exprimarea opiniei ? Asta niciodată. Cu cât vor fi mai suspendaţi, înjuraţi, urâţi de cei din jur, cu atât îşi vor striga mai tare vorbele din suflet. Pentru că de acolo porneşte totul. De acolo s-a născut şi Rapid.

Dacă ar putea plăti în sentimente, suporterii giuleşteni ar fi putut plăti o mie de recursuri. Altfel…sunt doar spectatori în afara stadionului, ţinându-şi în frâu dorinţa de a-şi cânta mândria de a fi rapidist. E frustrant. Liniştea doare. La fel cum liniştea din meciul cu U Cluj ne-a distrus timpanele mai rău decât orice alt zgomot infernal. Rapidul nu e făcut să trăiască în tăcere.

Ar fi fost frumos să ne luăm la revedere de pe stadion în meciul cu Ceahlăul. Să le mulţumim băieţilor care au jucat un sezon întreg cu incertitudinea planând deasupra lor şi cu buzunarele goale. Au jucat pentru suporteri şi ei apreciază asta. Iar acel « la revedere » pe care l-ar fi strigat din toţi plămânii în ultima etapă ar fi fost de fapt un « pe curând ». Căci povestea Rapidului nu se încheie aici. În Liga a II-a, în liga a V-a, inima Rapidului va bate.

Mii de oameni ar fi fericiţi dacă am avea cum să le fim aproape băieţilor în ultimul meci din campionat. În ultimul meci pentru mulţi dintre ei sub culorile Rapidului. În ultimul meci în care respirăm aerul îmbâcsit al Ligii I. Ştim însă că este imposibil. Este doar dorinţa unor oameni care azi, mai mult decât în oricare altă zi, refuză să se lase învinşi. Plecăm cu capul sus din Liga I, chiar dacă în Giuleşti va fi linişte din nou. Va veni însă ziua în care porţile se vor deschide iar. Va fi dimineaţă, aerul va fi mai curat, iar Rapidul va fi la fel de frumos.