Rapidul nu mai opreşte în orice gară

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

De ce? Pentru că nu mai are rost. Iar noi ne urcăm din mers şi îi salutăm pe cei mai vechi, apoi îi întâmpinăm cu bucurie pe cei noi. Circulăm fără bilet, pentru că nu am avut niciodată bani. Şi cândva era frumos să fii tânăr şi fără bani. Dar azi trăim într-o lume în care banul comandă, în care cei cu bani se cred superiori. Şi asta ne umbreşte fericirea. Luptăm împotriva lor cu armele din dotare, dar e greu de rezistat.  Acum totul se întâmplă repede, dar noi apucăm să trăim ca înainte fiecare moment la intensitate maximă. Chiar şi fără bani. Fugim, căutăm clipa următoare cu sete şi ne gândim mereu la viitor, înfruptându-ne însă din prezent. Chiar şi cu buzunarele goale. Căci merită să trăim prezentul, indiferent de pasa proastă prin care trecem.

Şi fără bani Rapidul merge neînfrânat. Şi nu ne întreabă nimeni unde vrem să ne oprim. Pentru că toţi ştiu răspunsul : nu vrem să ne oprim. Nu încă. Sau poate niciodată. Pe geamul vagonului nostru se văd nori grei. Miroase a ploaie. Şi nu e o ploaie care aduce belşug. Dar nu ne sperie asta. Am învăţat că suferinţa ne întăreşte şi ne ajută să ne bucurăm deplin la o clipă de izbândă. O să plouă până când soarele va ieşi la orizont. O să plouă de atâtea ori în drumul Rapidului, încât nu vom putea deschide ochii din cauza picăturilor de ploaie. O să plouă şi noi vom cânta.  Căci vom şti că atunci când ploaia se va opri, satisfacţia va fi infinită, deoarece am trecut prin toate ÎMPREUNĂ. Fără ajutorul nimănui. Fără a fi cumpăraţi de banii altora. Mereu săraci, dar miliardari în clipe frumoase şi sincere.

Acum privim înainte, către următoarea gară. Dar nu vom opri. Iubim prea mult Rapidul ca să-l împărţim pe peroane. Le facem cu mâna celor pe care îi lăsam în spate şi care nu ne vor. Iubim să fim diferiţi de ceilalţi şi unici în această ţară. Rapid nu se va mai opri în orice gară. Are un drum lung în faţă, care nu merită întârzieri. Avem un singur drum şi nu ne abatem de la el. Nu avem bani, dar avem un singur ţel : să trăim clipa azi, când ne e greu, şi de acum, întotdeauna. Urâm că diferenţele azi se fac datorită banilor, dar nu ne retragem în culise. Nu ne este frică de cei pentru care mirosul bancnotelor dictează. Şi adorăm să îi învingem aşa cum suntem : fără bani.

 

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required